8 LISTOPADA – EUROPEAN DAY OF HEALTHY FOOD AND COOKING

Utworzono: 08-11-2013

8 listopada to Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania (ang. „European Day of Healthy Food and Cooking”), ustanowiony w 2007 roku przez ówczesnego Komisarza ds. Zdrowia Markosa Kyprianou.

Od początku września uczniowie klas drugich uczestniczyli w zajęciach mających na celu zwiększanie świadomości na temat zdrowego odżywiania i roli śniadania w diecie.

Przez dwa miesiące dzieci nabyły wiedzę na temat owoców, warzyw, wody i innych niezbędnych produktów, które powinny znaleźć się w diecie każdej osoby. Aby podsumować wszystkie zdobyte informacje drugoklasiści wspólnie zasiedli do Wielkiego Zdrowego Śniadania.

 Grafika #0: 8 LISTOPADA – EUROPEAN DAY OF HEALTHY FOOD AND COOKING grafika
 Grafika #1: 8 LISTOPADA – EUROPEAN DAY OF HEALTHY FOOD AND COOKING grafika
 Grafika #2: 8 LISTOPADA – EUROPEAN DAY OF HEALTHY FOOD AND COOKING grafika
 Grafika #3: 8 LISTOPADA – EUROPEAN DAY OF HEALTHY FOOD AND COOKING grafika
 Grafika #4: 8 LISTOPADA – EUROPEAN DAY OF HEALTHY FOOD AND COOKING grafika
 Grafika #5: 8 LISTOPADA – EUROPEAN DAY OF HEALTHY FOOD AND COOKING grafika
 Grafika #6: 8 LISTOPADA – EUROPEAN DAY OF HEALTHY FOOD AND COOKING grafika
 Grafika #7: 8 LISTOPADA – EUROPEAN DAY OF HEALTHY FOOD AND COOKING grafika
 Grafika #8: 8 LISTOPADA – EUROPEAN DAY OF HEALTHY FOOD AND COOKING grafika